When will You Lower Your Gaze

Hermed en nasiha (et godt råd) til alle mine brødre, men først og fremmest til mig selv.

Imam Siraj Wahhaj, må Allah belønne og bevare ham, stiller i dette korte videoklip et rigtig godt spørgsmål.

Hvornår vil du sænke dit blik?

Rigtig mange brødre er dygtige til at fortælle om hvordan kvinder bør klæde sig og opføre sig, men hvor mange af os er egentlig dygtige til at sænke blikket? Hvordan andre kvinder klæder sig bør vi sådan set slet ikke blande os i. Vores nære familie kan vi selvfølgelig give gode råd, men vi bør først og fremmest se på os selv.

I disse dage stiger temperaturen og mængden af tøj og tildækning falder. Hvad gør vores blikke? Stiger de op ad de utildækkede kroppe? Eller falder de ydmygt mod jorden?

Det er i sandhed når vi er alene, at den rigtige prøvelse finder sted. Når man kører gennem byen og når man sidder alene foran sit tv.

Må Allah give os styrken til at sænke vore blikke og bekæmpe enhver form for hovmod, arrogance, hykleri og dobbeltmoral i vore hjerter.

Afklædningen (og seksualiseringen) af vores samfund bringer en lang række problemer med sig.

Kvinder, eller ret beset kvindekroppe, udstilles og udnyttes til at sælge alt lige fra energidrikke til kontorlokaler. Kvinden reduceres (i mange sammenhænge) til kun at være en krop, der skal tilfredsstille os mænd. Den megen fokus på kvinden og den perfekte krop presser mange unge piger og kvinder til at stræbe efter at ligne modeller og skuespillerinder. Må Allah hjælpe de stakkels piger der bliver presset til noget de måske egentlig ikke har lyst til.

Derudover kan seksualiseringen, eller pornoficeringen, af det offentlige rum medføre en række problemer i det ægteskabelige liv hos mange:

Læge og seksualforsker Christian Graugaard er enig i, at stigningen blandt andet kan skyldes en større opmærksomhed på seksuelle problemer, men peger samtidig på, at en del af forklaringen måske skal findes i det paradoks, at jo mere seksualiseret vores kultur bliver, jo sværere kan det blive at få det seksuelle til at gå op.

Danskerne har ondt i sexlivet.

Alle disse problemer, og mange flere, kan vi være med til at løse. Hvis bare vi sænker blikket, er der ingen til at savle over reklamernes udnyttelse af kvinder og dermed ingen til at købe deres tåbelige produkter. Hvis vi sænker blikket er der ingen til at se de tvprogrammer der omhandler den slags. Hvis vi sænker blikket vil reklame- og modebranchen ikke presse unge piger ud i spiseforstyrrelser. Hvis vi sænker blikket vil musik- og filmindustrien ikke presse unge piger til at klæde sig på en måde som de måske inderst inde ikke har lyst til. Og hvis vi sænker blikket ser vi ikke dem der har lyst til at klæde sig på en måde, vi ikke bør se på.

Så mit spørgsmål til alle mine brødre, og især til mig selv, er:

Hvornår sænker du blikket?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: