Tvangsægteskaber, hustruvold og muslimer. Del 1

Når man hører forfærdelige historier om tvangsægteskaber, hustruvold, kvindeundertrykkelse og lignende, er vi muslimer ofte hurtige til at forklare at det jo blot er enkelte muslimers handlinger. Ja, det er enkelte muslimers handlinger. Ja, det er uislamisk. Ja, det er i direkte modstrid med Islam. Og ja, det foregår også blandt ikke-muslimer.

Men det er desværre et faktum at det er et stort problem blandt muslimer. Hvor stort et problem er svært at sige, men foregår det i bare én familie er problemet for stort.

Jeg faldt over disse videoer på imam Suhaib Webbs blog. Må Allah belønne ham og de folk der står bag videoerne. En trist, sørgelig og desværre ikke urealistisk historie om en ung kvinde der tvinges til at gifte sig med en hun ikke elsker. Historien har en tragisk afslutning, der burde få os som muslimer til at reflektere over den situation mange unge muslimer befinder sig i.

A Walk in the Park [1 of 2]

A walk in the Park[2 of 2]

Må Allah hjælpe alle de kvinder (og mænd) der oplever noget så forfærdeligt som et tvangsægteskab.

Historien rejser en række spørgsmål, som, om Allah vil, vil blive diskuteret senere.

Racisme blandt muslimer?

Kvindeundertrykkelse, vold og tvangsægteskaber hos muslimer?

Er mellemøstlig kultur problematisk?

Reklamer

3 kommentarer

 1. Just a nobody said,

  april 30, 2008 hos 2:25 pm

  Assalamu aleikum,

  Alhamdulillah har der aldrig været racisme i min familie.

  Men desværre forstår nogle mennesker ikke, hvordan de kan ødelægge et ungt menneskes liv gennem tvangsægteskab, for selv om det unge menneske er stærk nok til at kæmpe sig ud af sådan en situation, kan den sætte præg på vedkommende hele livet igennem. Ulykkelige oplevelser har det med at hænge fast.

  Og det værste ved sådan noget er det faktum, at mange mødre viderefører en grim familie-tradition, på trods af, at de selv er ofre for et tvangsægteskab. Det er tragisk!

  Men livet er sådan, at Allah (swt) hjælper den, der hjælper sig selv. Hvad der ikke dræber en, gør en stærkere; desværre betaler man ofte en dyr pris for sin styrke efterfølgende.

  Fi amen Allah,
  Just a Nobody

 2. april 30, 2008 hos 7:59 pm

  Asselamu aleykum wa rahmatullah,

  Det var en meget rørende video, subhanAllah.

  Må Allah jalla jalaluhu forbyde at disse forfærdeligheder finder sted. Det er virkelig tragisk, for tit og ofte ender det meget dårligt. Desværre har jeg mistet min rigtig god veninde som blev udsat for tvangsægteskab for 1½ år siden. Hun begik selvmord, subhanAllah. Det er virkelig skræmmende hvor alvorlige konsekvenser dette kan medføre.

  Må Allah hjælpe, retlede og tilgive os alle sammen.

  Ma’assalam

 3. Islam M said,

  august 30, 2008 hos 10:08 am

  Asalamu 3alaikum.

  Denne video har virkelig gjort indtryk på mig! Hvordan kan det være, at et muslimsk menneske kan finde på sådan noget, når det ikke findes i islam overhovedet. Allah yehdi kol el muslimin!
  Jeg har et spørgsmål, hvis dette kan lade sig gøre? Det er rettet mod personen, som ejer denne hjemmeside! Jeg vil gerne spørge Dem, om De har en video, der viser hvordan det rigtige ægteskab i islam skal gøres? Det vil glæde mig, da jeg er igang med et project om tvangsægteskab, fordi der desværre er mange der har fået det forkerte forbillede af muslimer pga. dette.

  Mange tak. Barak allaho fikom!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: